Dag van de ambachten

Dag van de ambachten

Op 19 november 2023 is het weer zover: de Dag van de Ambachten! Een dag waarop ambachtslieden uit heel België hun deuren openen en het publiek de kans bieden om een kijkje te nemen in hun inspirerende ateliers. 

De Schoonheid van Ambacht

Ambacht staat voor vakmanschap, creativiteit en toewijding. Het vervaardigen van unieke, met de hand gemaakte producten is een kunst op zichzelf. Tijdens de Dag van de Ambachten krijgt u de kans om deze bijzondere wereld van dichtbij te ervaren.

Een Kijkje in het Atelier

Op deze speciale dag kan je in het atelier een kijkje achter de schermen nemen. U zult versteld staan van de vaardigheden en passie die in elk werkstuk worden gestoken.

Demonstraties die Verbazen

Naast het bewonderen van de prachtige creaties, kunt u ook genieten van boeiende demonstraties. Hierbij krijgt u de gelegenheid om te zien hoe de meesterlijke technieken tot stand komen. Bijvoorbeeld hoe een stuk ruwe klei wordt omgetoverd tot een elegant keramiek.

Keramiek als Kunstwerk

Voor de liefhebbers van keramiek is deze dag een waar paradijs. U heeft de kans om de meest prachtige en unieke keramiekstukken aan te schaffen, rechtstreeks van de maker zelf. Elk stuk vertelt een verhaal en draagt de handtekening van de ambachtsman die er met zorg en liefde aan heeft gewerkt.

Een Dag vol Inspiratie

De Dag van de Ambachten is niet alleen een kans om ambachtslieden aan het werk te zien, maar ook een dag vol inspiratie. Het is een herinnering aan de schoonheid van het handgemaakte en een viering van de unieke talenten die ons land rijk is.

Mis deze bijzondere dag niet en kom op 19 november 2023 langs. Laat u betoveren door de creativiteit en passie van de ambachtslieden en wie weet vindt u wel een prachtig kunstwerk om uw eigen huis mee te verrijken.

Praktische informatie

  • Datum: 19 november 2023
  • Locatie: Studio Didi - Pachthofstraat 107 - 9308 Gijzegem (Aalst)
  • Openingstijden: 10 - 18 uur
  • Toegang: Gratis


Meer informatie en een overzicht van de deelnemende ateliers vindt u op de officiële website van de Dag van de Ambachten. Ik kijk ernaar uit om u te verwelkomen in de betoverende wereld van ambacht!

Back to blog