Over Studio Didi

Didi

Volgens mijn identiteitskaart is het Davy, maar velen kennen me als Didi, een gepassioneerde pottenbakker. Naast mijn baan als IT-consultant, vind ik vreugde en voldoening in het creëren van unieke keramische kunstwerken. Het combineren van deze twee werelden is een spannende uitdaging die ik met enthousiasme omarm.

Sinds ik me kan herinneren, heb ik altijd al een fascinatie gehad voor de kunst van het pottenbakken. De mogelijkheid om iets moois te scheppen uit ruwe klei heeft me altijd geïntrigeerd. Mijn vrije tijd breng ik dan ook graag door in mijn keramiekstudio, waar ik mijn creativiteit de vrije loop kan laten en mijn eigen stijl kan ontwikkelen.

Als fulltime IT-consultant is mijn werk dynamisch en veeleisend, maar ik heb ontdekt dat het pottenbakken een perfecte uitlaatklep biedt voor mijn artistieke expressie. Het helpt me te ontspannen en even los te komen van de technologische wereld. Bovendien stelt het me in staat om mijn creatieve energie te kanaliseren en mijn passie voor keramiek te vervullen.

Naast mijn passies als pottenbakker en IT-consultant, ben ik ook een trotse vader van mijn zoon, Ricky. Het ouderschap is een geweldige ervaring die me voortdurend uitdaagt en inspireert. Ricky is mijn grootste bron van vreugde en ik doe er alles aan om quality time met hem door te brengen en hem te begeleiden in zijn groei en ontwikkeling.

Op deze website deel ik graag mijn keramische creaties en ervaringen met jullie. Hier kun je mijn portfolio bekijken en meer te weten komen over mijn achtergrond en artistieke reis. Ik hoop dat mijn werk je inspireert en misschien zelfs aanzet tot het ontdekken van je eigen creatieve passie.

De Lotusbloem

Het logo van bevat een prachtige lotusbloem en ik wil graag met jullie delen waarom er voor dit symbolische element gekozen werd. De lotus heeft een diepgaande betekenis die nauw verbonden is met mijn passie voor keramiek en mijn levensfilosofie.

De lotus is een bloem die van oudsher wordt geassocieerd met zuiverheid, schoonheid en spirituele groei. Het is een plant die groeit in modderig water, maar desondanks blijft hij onberispelijk en onaangetast. Dit symboliseert voor mij de transformatie en groei die plaatsvinden tijdens het pottenbakproces.

Net zoals de lotuswortel stevig geworteld is in de modderige bodem, begin ik mijn creatieve reis als pottenbakker met ruwe klei. Door mijn vaardigheden en geduld te gebruiken, kneed ik de klei en vorm ik deze tot een prachtig kunstwerk. Dit proces van vormgeven en modelleren weerspiegelt de groei en ontwikkeling die we doormaken in ons eigen leven.

De lotusbloem staat ook bekend om zijn vermogen om naar het licht te groeien. Zelfs in de donkerste wateren reikt de lotus naar boven en bloeit hij prachtig in de stralende zon. Dit herinnert me eraan om altijd optimistisch te blijven, zelfs in moeilijke tijden, en mijn creatieve kracht te gebruiken om schoonheid en vreugde te brengen.

Bovendien heeft de lotus een sterke symboliek in verschillende spirituele tradities. Het vertegenwoordigt de verlichting, zuivering en het bereiken van spirituele groei. Als pottenbakker ervaar ik ook een gevoel van voldoening en innerlijke rust wanneer ik me volledig richt op mijn creatieve proces. Het vormen van klei is voor mij een meditatieve praktijk die me in verbinding brengt met mijn diepste zelf.

Met het logo wil ik mijn klanten inspireren om hun eigen transformatie en groei te omarmen. Het staat symbool voor de schoonheid die voortkomt uit het werken met ruwe materialen en het ontwikkelen van onze vaardigheden. Ik hoop dat mijn studio een plek kan zijn waar mensen hun creatieve potentieel kunnen ontdekken en tot bloei kunnen komen, net zoals de prachtige lotusbloem.

De Studio

De studio straalt een onmiskenbare sfeer van sereniteit uit, waar elke bezoeker zich meteen thuis voelt. De inrichting is zorgvuldig gekozen en doordrenkt met zachte tinten, die harmonieus samengaan met het natuurlijke licht dat door grote ramen naar binnen stroomt.

Het kloppende hart van deze studio zijn de verbluffende Rohde-apparaten, waar vakmanschap en innovatie samenkomen. Elke draaischijf, oven en gereedschap straalt een gevoel van duurzaamheid en precisie uit. Je vindt hier een verzameling van de beste instrumenten die de kunst van het pottenbakken naar nieuwe hoogten tillen.

De ruimte is ontworpen met het oog op zowel functionaliteit als esthetiek. Alles heeft zijn eigen plek, waardoor een gevoel van ordelijkheid en efficiëntie ontstaat.

Het is een plek waar de buitenwereld vervaagt en alleen het proces van het vormgeven van klei telt. In deze studio komt de tijd tot stilstand en wordt de kunst van het pottenbakken een meditatieve ervaring.

Of je nu een doorgewinterde vakman bent of een nieuweling die voor het eerst de draaischijf betreedt, de studio verwelkomt iedereen met open armen. Hier kunnen dromen worden omgezet in tastbare, prachtige creaties.

Ovens

Rohde EcoTop 60
Rohde TE- S 200

Schijven

4 x Rohde HMT-600 met ergonomische stoel